Hurcibaba

 

Hurcibaba Klub:

 

klubélet, közös programok,
kötődő nevelés, hordozás,
mosható pelenkák, szoptatás,
meg bármi, ami ebbe belefér :)

 

Írj nekünk bátran,
ha kérdésed van:

hurcibaba@gmail.com 

 

Csatlakozz facebook -on is!

 

Figyelmetekbe ajánljuk

Friss kommentek

  • Skrisztina: Kedves Juli! Egy 10-11 kg-os kislánynak melyik csomagot ajánlod? Érdekelne, hogy Pestre rendelhet... (2013.05.12. 22:31) 21. Mosható pelenka kölcsönzés
  • pakeper: @kingus1982: akkor gyorsan gyertek, mert azé aki az első :) (2012.01.02. 15:44) Januári foglalások
  • antalzs: Sziasztok! Szeretném lefoglalni januárra a Gremese MT-t. Jól gondolom ugye, hogy 6 hónapos, 8 és f... (2011.12.10. 17:44) MT - Gremese
  • E.Vica: Köszi, nem tudtam a becenevét :) (2011.12.08. 18:01) Decemberi klub képekben
  • pakeper: @nagyreni: Szia! Grmesét akkor a nevedre foglalom! (2011.11.30. 22:21) Decemberi foglalások

Korábbi bejegyzések

Minden jog fenntartva

Az oldal tartalmát, képeinket felhasználni csak a Hurcibaba Klub írásos engedélyével lehet.

Júniusi klubról szóló aranyos infók

2011.05.26. 22:48 - berkijuli

Sziasztok!

- Egy hét múlva ismét Klub, június első csütörtökjén a szokott helyen a szokott időben találkozunk! Bízunk a jó időben és szeretettel várunk mindenkit!

A klubnapunk különlegessége lesz, hogy a szokásos mondókázások helyett ezúttal a 80 %-ban urcibabás anyukákból, apukából álló EccPecc nevű kamarazenekar zenél a kicsik , ismert és kedvelt gyerekdalokat fognak játszani. Reméljük tetszeni fog!

 

- Még nem biztos, de elképzelhető, hogy a klub ideje alatt a magyar tévé is jön forgatni a rendezvényről. Akinek ez nem tetszik, az figyelje árgus szemekkel a kamerát és meneküljön előle a kert egy eldugott zegzugába.

 

- Két új hurcival bővült a kínálat, egy onbu és egy Hajtka SSC!!! Yipiiiii!

 

Május 4. szerda, Lénau Ház

2011.05.03. 09:07 - Talicska*

 



Pécsi Születés Hete 2011.
 
Mi is az a Születés Hete, Születés Ünnep? Egy hét, amikor a szülés-születés misztériuma és az azt körülölelő időszak kerül a középpontba. Egy hét, ahol szakmai, tájékoztató és kulturális programokkal ünnepeljük az élet egyik kiemelkedő eseményét. A szülés körüli időszak meghatározó jelentőségű a szülők és a gyermek éltében, hatása egy életre szól. A szülés-születés élménye egyedi és megismételhetetlen. Célunk a várandósok és családjuk minél szélesebb körű tájékoztatása választási és döntési lehetőségeikről, a hazai ellátás hagyományos és újszerű alternatíváiról, az informált döntést elősegítő kutatási eredményekről és a nemzetközi egészségügyi szervezetek ajánlásairól.
 
 
2011. május 4. Lénau Ház (Pécs, Munkácsy u. 8.)
Hordozás a múltban, jelenben és jövőben. Hordozókendők és női sorsok
 
  • 10.00-10.45 Tárlatvezetés és filmvetítés a Hordozókendők és női sorsok, Hordozókendő a baranyai németek viseletében című kiállítás keretében
·        10.45 – 11.00  Cord Blood Center az őssejt központBótor Eszter területi képviselő
 
  • 11.00 – 12.00  Hordozókendő bemutató, Hurcibaba Klubdr. Bereczki-Barna Szilvia
 
A civilizált városlakó édesanyának nehéz az ösztöneire hallgatnia, pedig az újszülöttek általánosan ismert  szopási, fogási reflexe mellett hordozási reflexe is létezik. Ez annyit jelent, hogy ha kézbe veszik, hordozási pozícióba húzza magát és általában megnyugszik. Erről le lehet szoktatni, de akkor ez az ösztöne kielégítetlen marad. Miért, miben és hogyan hordozd gyermekedet akár 3 éves koráig. - A babahordozás alapelveiről - A hordozásról, mint a kötődő nevelés egyik módszeréről - Meggyőző érvek arról, hogy nem árt a baba gerincének, nem kényezteted el vele, kap levegőt is és még trendi is!
 
·        15.00 – 15.30 A hordozás lélektani jelentősége, a kötődő nevelésGoldmanné Fehér Hajnalka gyermekszakpszichológus,  ( - aki nem ismerné, ő is régóta klubtagunk! - a szerk.)
 
·        15.30 – 16.00 Ringató, ölbéli játékok Baliné Valkai Anita (szintén klubtagunk! - a szerk.)
 
E játékok visszavisznek minket azokba az időkbe, amikor még a tudás szájról szájra hagyományozódott, s a gyermek így tanulta meg anyjától, női rokonaitól, nagyobb testvéreitől az őt körülvevő fizikai világot, így ritmusban, a testközelben tanulta meg testrészeit, minőségeket, ellentétpárokat.Hogy ne vesszen el ez ősi tudás, létrehoztak egy módszertant, énekes, játékos, mondókás foglalkozást várandós kismamáknak, anyukáknak, nagymamáknak, és 3 év alatti gyermekeiknek, mely Ringató néven vált ismertté.
 
·        16.00 – 17.00 Kismamabérlet, közlekedés kisbabával… - Fórum:
 
Tavasszal lezárult egy internetes szavazás a Pécsimami jóvoltából, így meghívtuk Csizi Péter alpolgármestert és a Pécsi Tömegközlekedési Zrt. munkatársát hogy beszélgessünk a szavazás eredményéről. A fórum kezdeményezői a Levendula Női Alkotóműhely – LUNA, a Hurcibaba Klub és a Pécsimami
 
·        17.00 – 17.30 Babakocsis és hordozókendős felvonulás az akadálymentes közlekedésért
 
Felvonulás útvonala:
 
Lénau ház - Munkácsy M. u.
Bercsényi u.
Rákóczi út
Kossuth tér É-i oldala (Konzum mögött a téren át)
Irgalmasok u.
Széchényi tér
Király u.
Kazinczy u.
Kisfaludy u.
Munkácsy M. u. - Lénau Ház
 
 GYERTEK EL A FELVONULÁSRA IS MINDENKÉPP!!



süti beállítások módosítása