Hurcibaba

 

Hurcibaba Klub:

 

klubélet, közös programok,
kötődő nevelés, hordozás,
mosható pelenkák, szoptatás,
meg bármi, ami ebbe belefér :)

 

Írj nekünk bátran,
ha kérdésed van:

hurcibaba@gmail.com 

 

Csatlakozz facebook -on is!

 

Figyelmetekbe ajánljuk

Friss kommentek

  • Skrisztina: Kedves Juli! Egy 10-11 kg-os kislánynak melyik csomagot ajánlod? Érdekelne, hogy Pestre rendelhet... (2013.05.12. 22:31) 21. Mosható pelenka kölcsönzés
  • pakeper: @kingus1982: akkor gyorsan gyertek, mert azé aki az első :) (2012.01.02. 15:44) Januári foglalások
  • antalzs: Sziasztok! Szeretném lefoglalni januárra a Gremese MT-t. Jól gondolom ugye, hogy 6 hónapos, 8 és f... (2011.12.10. 17:44) MT - Gremese
  • E.Vica: Köszi, nem tudtam a becenevét :) (2011.12.08. 18:01) Decemberi klub képekben
  • pakeper: @nagyreni: Szia! Grmesét akkor a nevedre foglalom! (2011.11.30. 22:21) Decemberi foglalások

Korábbi bejegyzések

Minden jog fenntartva

Az oldal tartalmát, képeinket felhasználni csak a Hurcibaba Klub írásos engedélyével lehet.

7. Hordozók fajtái - A BABAERSZÉNY

2010.02.13. 23:33 - Talicska*

Címkék: erszény hordozók fajtái

 Babaerszény 

 
 Az egyszerűség és a praktikusság találkozik a babaerszényben, divatos, modern, és igazán hasznos egyvállas hordozó, amely nagyon nagy segítsége a szülőknek és babáknak. Hatféle viselési módja közül a legkedveltebb az elöl fektetve és a csípőn ültetve hordozás, így újszülött kortól akár 3-4 éves korig is jól kihasználható: ideális szoptatáshoz is, később pedig a fel-le kéretőző totyogókhoz. 
 
 A babaerszény kb. két textilpelenkányi anyag, amelynek két vége egy ívelt vonal mentén össze van varrva, az erszény itt a legbővebb, ide ül vagy fekszik a baba. Összehajtva akkora mint egy sál, elfér a kis női táskákban is, könnyen és gyorsan fel és le lehet venni, és nagyon egyszerű a babát beletenni. Nem igényel kötözést, így aki idegenkedik a bonyolultnak tűnő kötözésektől, bátran kezdje ezzel a hordozással való ismerkedést. 
 
 Mivel formázott hordozóeszköz, a méretei adottak. Önmagában nem olyan sokoldalúan használható, mint a többi hordozóeszköz - ráadásul csak egyvállas hordozásra alkalmas, ami hosszútávon terheli a hordozó gerincét -, de hasznos lehet azok kiegészítéseként. 
 
 Létezik személyre szabott fix méretű illetve patentokkal, csattal vagy cipzárral több méretre állítható változata, készülhet pamutból, selyemből, lenvászonból, lehet bélelt vagy egyrétegű, párnázott vagy párnázás nélküli. A legkönnyebb hordozó, kevésbé meleg, mint a többi hordozó, és biztosít számunkra két szabad kezet. Alkalmas otthoni viseletre, utcára, bevásárláshoz, tömegközlekedéshez is, vagy ha fel kell vinnünk csomagokat meg a gyermeket is az emeltre. 
 
 Nagyobb súlyú babával, hosszú távon előbb-utóbb kényelmetlenné válhat, mert csak az egyik vállra terhel, de rövidebb ideig tartó hordozásra a legtökéletesebb választás.

Babaerszény használata:
 
 A babaerszény akkor jó, ha nem túl szoros és nem is túl laza, mert ha túl laza, húzza a válladat, ha túl szoros, akkor pedig kényelmetlen. Akkor jó a mérete, ha a baba popsija a köldök magasságában van. Ha közelebb szeretnéd húzni, akkor a váll-lapon hajts egyet.

 
Videók:

1. Baba a csípőn: 
 
és


2. Bölcsőtartásban: 
 
és
 

Fellelhetőség:


Gagnes: 06209564112

A bejegyzés trackback címe:

https://hurcibaba.blog.hu/api/trackback/id/tr911756085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dörmögő 2010.02.16. 14:16:10

Az erszény az egyik kedvencem! Kettő is van belőle és lehet, hogy lesz egy harmadik az apa-fiú kapcsolat további erősítésére :)


süti beállítások módosítása