Hurcibaba

 

Hurcibaba Klub:

 

klubélet, közös programok,
kötődő nevelés, hordozás,
mosható pelenkák, szoptatás,
meg bármi, ami ebbe belefér :)

 

Írj nekünk bátran,
ha kérdésed van:

hurcibaba@gmail.com 

 

Csatlakozz facebook -on is!

 

Figyelmetekbe ajánljuk

Friss kommentek

  • Skrisztina: Kedves Juli! Egy 10-11 kg-os kislánynak melyik csomagot ajánlod? Érdekelne, hogy Pestre rendelhet... (2013.05.12. 22:31) 21. Mosható pelenka kölcsönzés
  • pakeper: @kingus1982: akkor gyorsan gyertek, mert azé aki az első :) (2012.01.02. 15:44) Januári foglalások
  • antalzs: Sziasztok! Szeretném lefoglalni januárra a Gremese MT-t. Jól gondolom ugye, hogy 6 hónapos, 8 és f... (2011.12.10. 17:44) MT - Gremese
  • E.Vica: Köszi, nem tudtam a becenevét :) (2011.12.08. 18:01) Decemberi klub képekben
  • pakeper: @nagyreni: Szia! Grmesét akkor a nevedre foglalom! (2011.11.30. 22:21) Decemberi foglalások

Korábbi bejegyzések

Minden jog fenntartva

Az oldal tartalmát, képeinket felhasználni csak a Hurcibaba Klub írásos engedélyével lehet.

Ingyenes tömegközlekedés hordozott babával?!

2010.10.22. 19:47 - berkijuli

Eddig csupán álom volt, most azonban kezünkbe vettük az irányítást! Gyertek és tegyetek érte Ti is, szavazzatok velünk az ingyenes utazás bevezetése mellett!!!!

A www.pecsimami.hu oldalon szavazás indult az ingyenes utazásról.

"Ha az anyukák ingyenes utazásával kapcsolatban sok támogató szavazat érkezik, az eredményt megmutatjuk a döntéshozóknak: Pécs Polgármesterének és a Pécsi Közlekedési Zrt. vezetőjének.
 
Kikről szól ez a szavazás?
  • A 0-3 év közötti gyermeket nevelő pécsi, Pécs környéki anyukákról. (Akkor is szívesen vesszük a véleményedet, ha még nem, vagy már nem tartozol ebbe a csoportba.) 
Miért vetjük fel ezt a kérdést?
 
Mert gyakorló – és nem autóval közlekedő – anyukaként az alábbiakkal szembesülhetünk:
  • A több, mint 6000 forintos bérlet, de még a buszjegy árak sem egy gyed-en, gyes-en lévő anyuka jövedelmi viszonyaihoz vannak szabva.
  • Babakocsival buszozni olyan körülményes (felszállás a régi típusú buszokra, bérlet – jegy felmutatása, leszállás), hogy sokan inkább kihagyják ezt az élményt, ezzel együtt fontos/érdekes programokat.
  • Mert a gyermekükkel otthon lévő anyukák ugyanolyan inaktív (nem kereső) tagjai a társadalomnak, mint a gyerekek/diákok és a nyugdíjasok, eddig mégsem született meg részükre a „kismamabérlet”.
Miről várjuk a véleményedet?
 
Arról, hogy ha a döntéshozók lehetővé tennék, hogy a gyermeküket bármilyen eszközzel magukon hordó anyukák ingyenesen szálljanak fel a pécsi buszokra, támogatnád / igénybe vennéd-e ezt a lehetőséget?
 
Miért gondoljuk azt, hogy ez a megoldás jó lenne mindenki számára?
  • Mert nem járna adminisztrációval a Közlekedési Zrt. számára (nem kellene papírokkal igazolni és ellenőrizni a jogosultsági feltételeket): egy hordozó eszközben lévő gyermek önmagáért beszél, hiszen a hordozás időszaka általában előbb lezárul, mint a gyermek 3. életéve.
  • Mert egy babakocsival jegyet váltó anyuka 2-3 ember helyét foglalja el a buszon, ehhez képest egy gyermekét magán hordozó anyuka csak 1-et.
  • Mert egy szimpatikus, családcentrikus döntés születne, melynek az lenne az üzenete az anyukák számára, hogy ha a munkájukat feladva gyermeket vállalnak, az átmeneti, nehezebb években támogatja őket a helyi közösség,
  • Mert egy hordozásra alkalmas eszközt lehet kölcsön kapni, adni-venni, végső soron pedig akár egyetlen bérlet áráért megvásárolni.
Ha szeretnéd, hogy eredményes legyen ez a kezdeményezés: szólj róla barátaidnak, ismerőseidnek!
 

Szavazok a pécsi anyukák ingyenes utazásáról!

Buzdítsatok minden ismerőst arra, hogy szavazzon, mert csak csak akkor vihetjük sikerre az ügyet, ha kellő számú (legalább 1000)  szavazat érkezik a Pécsimamira.

 

A novemberi Klubban továbbá alájrásgyűjtésel is hozzájárulunk az ügy sikeréhez.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hurcibaba.blog.hu/api/trackback/id/tr282391650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása